Bijzondere gasten bij Kloosterwelle

Zoals een persbericht destijds aankondigde hebben op woensdag 19 oktober j.l. een tweetal Moderne Devoten Kloosterwelle bezocht. Mink de Vries en Arend van de Beld hebben de Vesper en de maaltijd erna bijgewoond.

Op de foto staat afgebeeld Moderne Devoot Mink de Vries, gekleed als Thomas a Kempis.(Moderne Devoot, geboren ca 1380 in Keur-Keulen, overleden in Zwolle op 25 juli 1471).
Mink kwam als tiener regelmatig op Schouwen-Duiveland met zijn veel te vroeg overleden vader. Samen stonden ze dan op de toppen van de duinen te genieten van het weidse uitzicht over de zee. Hij heeft een prachtig lied “verlangen naar Zeeland” geschreven. Op ons verzoek, gekleed als Thomas, heeft Mink dit lied na de maaltijd ten gehore gebracht. De tekst vindt u ook op deze site.

Het doel van het bezoek van de Moderne Devoten was om de actuele Moderne Devotie onder de aandacht te brengen. Daartoe bezochten zij archivaris Huib Uil van de gemeente Schouwen-Duiveland over de verdwenen huizen en kloosters van de Moderne Devotie en over wat er nog van terug te vinden is.
In november verschijnt dan de Moderne Devotie route van Zeeland. Info ; Mink de Vries-0628987955