Parijse salonmuziek in Noordwelle

Op woensdag 21 augustus is de Corneliuskerk in Noordwelle het decor voor een concert met 19e eeuwse salonmuziek uit Parijs. Het duo Rien Balkenende op de vleugel en Marien Stouten op het Debain-drukwindharmonium speelt muziek voor deze unieke combinatie. Er klinkt toegankelijke romantische muziek van onder andere Saint-Saens, Franck, Widor, Guilmant en Vierne.

 

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis met een verzoek om een vrije gift bij de uitgang. Na afloop is er koffie en thee verkrijgbaar en is er gelegenheid om het harmonium aan de binnenkant te bekijken.

 

Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1884 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.

 

Marien Stouten (1983) is organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Daarvoor studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf hij ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van 7 koren, waaronder het Zeeuws Projectkoor. Met Jan Peter Teeuw vormt hij een orgelduo. Samen maakten ze twee cd’s, opgenomen in Recklinghausen en Dudelange.

 

Bekijk hier het volledige persbericht