Uitbreiding
In 1878 werd een nieuwe en ruimere kapel aan het Liefdehuis toegevoegd. In 1885 moest deze kapel alweer vergroot worden.In 1916 vond uitbreiding plaats met het oostelijk pand dat St. Jozef werd genoemd. Dit was bestemd voor mensen die in pension wilden gaan.
Ziekenhuis
In de oorlogsjaren werd het besluit genomen om het tehuis voor bejaarden om te zetten naar een ziekenhuis. Dit maakte dat er ook meer ziekenzusters kwamen. Vanaf 1941 werd de hele onderwijsinrichting gemoderniseerd en uitgebreid. En in het nieuwe Sint Corneliahuis dat al een jaar daarvoor was geopend, kwamen een goed geoutilleerde operatiekamer, een röntgen- en een verloskamer tot stand. Artsen hielden dagelijks spreekuur in de polikliniek.
Liefdevol onthaal tijdens evacuatie
Toen in maart 1944 bijna alles voor evacuatie was ingepakt, kregen acht van de vijftien zusters toestemming om in Zierikzee te blijven. Dit gebeurde op aandringen van de burgemeester. Tijdens deze periode werd het Liefdehuis een centraal punt voor de in Zierikzee achtergeblevenen. Zij vonden er een gastvrij onthaal. Zuster Donaldo stond toen aan het roer als moeder overste. Toen de Wehrmacht binnenviel, zei ze: “Wie durft mij te beletten dakloze mensen op te nemen.” Later bleek het ook een onderduikadres.
Corneliastichting
In de Zierikzeesche Nieuwsbode uit 9 oktober 1952 stond:“Over tegenstellingen en richtingsverschillen heen zal men moeten erkennen, dat het Sint Corneliahuis een liefdecel is in de samenleving, die van grote waarde is.De bescheidenheid van al degenen die dit werk dragen komt wel duidelijk tot uiting in de woorden, die moeder Donaldo ons toevoegde: “Wij kunnen slechts met grote dank terugzien op het vele werk, dat onze voorgangers deden en waarvan wij nu de vruchten plukken”.In 1952 omvatte het ziekenhuis drieëndertig bedden en waren er zo’n dertig zusters inwonend. Om plaats te maken voor nieuwbouw werden de 4 huizen naast het ziekenhuis afgebroken. Op 7 april 1964 verrichtte de bisschop van Breda, monseigneur G.H. de Vet, de opening van de hernieuwde Corneliastichting.De bouw was mogelijk door een royale gift van ƒ 200.000,- van paus Pius XII, nog vanwege de stormramp van 1953.
Leken
Op 11 maart 1976 namen vijf zusters afscheid. Bonaventura, Dymphna, Caresia, Bonita en Antonnillia hadden toen hun pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Ordezusters om de vacatures op te vullen waren er niet meer, zodat het huis lekekrachten moest gaan werven.
Bij het honderdjarig bestaan in 1977 was het dankzij vele giften mogelijk om kunstenaar Ad Braat uit Zierikzee de opdracht te geven een bronzen reliëf te maken. Op 14 april 1978 werd dit reliëf onthuld door zuster Richtilde en anderen namens de Zusters Franciscanessen van Aerdenhout.
Per 1 januari 1979 werd de Corneliastichting overgedragen aan een nieuw stichtingsbestuur. De Congregatie van de Zusters Franciscanessen van Aerdenhout had zich genoodzaakt gezien om het werk in Zierikzee te beëindigen, omdat er te weinig zusters meer waren. Op 12 mei namen de laatste zusters afscheid en verdween weer een kloosterorde uit Zierikzee.
Tot medio 1987 bleef de Corneliastichting aan het Havenpark gevestigd, ook al lagen er meteen al plannen voor een nieuw verzorgingstehuis aan de buitenrand van de stad bij het Zweeds Rode Kruis Ziekenhuis. Dat werd op 2 oktober van dat jaar officieel geopend.
De Mossele
Het oude gebouw stond daarna een tijd leeg en viel regelmatig ten prooi aan vernielingen. Woningbouwvereniging Beter Wonen werd eigenaar en maakte er 46 wooneenheden in. Op 17 mei 1989 gingen de deuren weer open. Het wooncomplex kreeg de naam ‘De Mossele’ .“De Cornelia”, zoals het zorgcomplex nog steeds heet, gaat opnieuw verhuizen. In 2019 is in een bestemmingsplan vastgesteld dat er gebouwd gaat worden op de oude hockeyvelden, vlakbij de huidige locatie.
“De Cornelia”, zoals het zorgcomplex nog steeds heet, gaat opnieuw verhuizen. In 2019 is in een bestemmingsplan vastgesteld dat er gebouwd gaat worden op de oude hockeyvelden, vlakbij de huidige locatie.